Mogelijkheden


Wat kan ik voor u doen?


U vindt hier een samenvatting terug van de diensten die ik verzorg, zodat ik een boeiende en bloeiende tuin
kan creëren voor u!

Aanplantingen


Samen met u bespreken we wat de wensen en mogelijkheden zijn. U droomt van een tuin met weining onderhoud of u houdt ervan om wekelijks de handen uit de mouwen te steken. Voor ieder wat wils.

...

Plannen


Een tuinplan kan opgesteld worden om een visualisatie te verkrijgen van de aan te leggen tuin. Een plan is gratis als de aanleg effectief door Philip's Tuinen mag uitgevoerd worden. Voor enkel het plan is het afhankelijk van de grootte van de tuin om de kostprijs te berekenen.

snoeien schilde

Snoeien


In de regel wordt er minstens eenmaal per jaar gesnoeid. Dit gebeurt in volle zomer juli-augustus. Als er echter in september/oktober nog eens gesnoeid wordt, zullen de hagen gedurende de winterperiode een stuk strakker staan.

...

Onderhoud


Er wordt steeds getracht om de tuin zo in te richten dat er zo weinig mogelijk onderhoud dient te gebeuren. In plantenvakken volstaat het om het juiste aantal planten per m2 te planten teneinde geen plaats te laten voor opkomend onkruid. Bij Hortensia's bv is het nuttig om schors toe te voegen.

Een goed aangelegde tuin behoeft enkel een snoei in de zomer, blad verwijderen in de late herfst en eventueel snoeien van bomen of struiken in de winter. Bemesting in het voorjaar is ook een must.

afsluiting schilde

Afsluitingen


Ik ben grote voorstander van Bekaert afsluitingen, omdat deze zeer solide zijn en relatief goedkoop. Als er klimop tegen komt plaats ik een dikker formaat van palen. Een haag tegen de draad geeft een mooi "totaalresultaat".

Extraatjes


Composteren, Wooden Walls, Wilgenhutten, ...

Verhardingen


De klimaatverandering zorgt voor grilliger weer met perioden van extreem veel neerslag. Van de overheid uit wordt waterdoolatende verharding gestimuleerd. Ik ben hier zeer voor te vinden.


...