Aanplantingen

Heraanleg kleine tuin met veel bloem
Aanplanten van grassen
border voor grassen aanleg
border voor grassen seizoen later
aanplant heide
heide één seizoen later
aanleg gazon

Samen met u bespreken we wat de wensen en mogelijkheden zijn. U droomt van een tuin met weining onderhoud of u houdt ervan om wekelijks de handen uit de mouwen te steken.
Voor ieder wat wils.


Er wordt onderscheid gemaakt tussen het aanplanten van hagen, plantengroepen - wolken - en solitaire planten.

  • Hagen

Een haag is een rij planten met de functie om een perceel af te sluiten voor privacyredenen. Bijkomend zal het de wind breken en inbrekers ontmoedigen - denk maar aan een haag van meidoorn, vuurdoorn,.. Men kiest tussen bladverliezende planten of de veelal duurdere groenblijvende. Belangrijk is de standplaats van de haag. In volle zon gedijen heel andere planten dan in de schaduw. Een Prunus Lusitanica bv moet steeds volle zon hebben om mooi te groeien. In de regel plant men 3 a 4 planten per lopende meter, niet meer.


  • Plantengroepen

Als men een groot aantal planten in groep aanplant spreekt men van een plantengroep. Ze worden gebruikt om bv een terras te omzomen of als blikvanger in het gazon. Aan de buitenkant worden de mooiste, meest vertakte planten geplaatst. En in het midden vullen we op met de iets ijlere exemplaren. Groot voordeel is het gemak in onderhoud. Eenmaal snoeien per jaar zal meestal volstaan.


  • Solitaire planten

Dit zijn struiken of bomen die men apart plant om tot volle ontwikkeling te komen. Planten hebben "een gezicht". Men plaatst de boom/struik met de mooiste kant naar voren. Meerstammigen zijn tegenwoordig populair. Vooral omdat ze in de winter een mooi silhouet vormen. Een meerstammige struik in een plantengroep bv kan architecturaal heel mooi zijn.